reënactment NL

Kinderen willen graag dingen voelen en uitproberen maar meestal dienen we hen als volwassene te verbieden om de dingen aan te raken. Omdat in ons aanbod het kind centraal staat, is alles er net op voorzien om – op een veilige manier – bepaalde zaken toch te kunnen uitproberen. Verder kunnen de kinderen ook een hoofddeksel of muziekinstrument maken.

U kunt voor uw reënactment-event ook voor een deelpakket kiezen uit ons  aangepaste aanbod :

RE-ENACTMENT (volledig onderstaande pakket)

 • 150,00 euro per dag
 • 300.00 euro per WE

SMIDSE, KOOKHOEK, VALKERIJ

 • 50,00 euro per dag (max. 5 uren)

In een hoekje werd er een smidse nagebouwd waar de kinderen zoals een echte smid hun zwaard kunnen uitsmeden. Verder voorzie ik een kookhoek waar de kinderen op middeleeuwse wijze een stoofpotje kunnen koken. Vele kinderen zijn vast ook geïntrigeerd door de valkerij en daarom heb ik een hoekje waar ze knuffel-roofvogels mogen aanraken, aaien en op de arm zetten.

CIRCUSINITIATIE

 • 25.00 euro per uur / 75,00 euro per dag  (max. 5 uren per dag)

Een ruim deel van de speelruimte wordt ingenomen door het circusmateriaal. De kinderen kunnen er vrij experimenteren met diabolo, jongleerballetjes, chinees bord, flowerstick en zoveel meer. Dit aanbod vraagt wel een grote speelruimte en is niet interessant indien er stands met breekbare of gevaarlijke spullen in de buurt staan. Meer info hieromtrent vindt u bij ‘circus’.

KNUTSELEN

 • 100.00 euro per dag (max. 5 uren / 50 personen)

Er is ook een knutselhoek waar de kinderen met behulp van een volwassene hun papieren jonkvrouw-hoed of ridderhelm en/of houten muziekinstrument kunnen maken of een houten schild beschilderen. Bij dit aanbod is het eventueel mogelijk dat niet de organisator doch het publiek zelf betaalt.

ZEEPBELLEN

 • 25.00 euro per keer (+/- 1/2 tot 1 uur)

Tijdens rustige momenten of op afgesproken tijdstippen kun ik ook reuzenzeepbellen maken. Dit trekt enorm veel aandacht en kan best bruikbaar zijn voor er een mededeling dient te worden gedaan of er een optreden begint. De weersomstandigheden en locatie zijn wel belangrijk voor het al dan niet doorgaan van dit aanbod, meer info hieromtrent vindt u bij ‘zeepbellen’.

BALLONPLOOIEN

 • 25,00 euro per uur (maximum twee ballonnen per kind)

Om onze kleine ridders te kans te geven om toch veilig met een zwaard te kunnen rond lopen, maken wij van ballonnen zwaarden en draagriemen. Ook de jonkvrouwen vinden hun gading in de hoeden en kronen die we maken. Ondanks de middeleeuwse beleving, moeten we modern denken en dus kunnen jongens kiezen voor een hoofddeksel of de meisjes voor een zwaard.

VOORWAARDEN

Gelieve er op te letten dat we geen kinderopvang of babysit aanbieden. De vergezellende volwassene blijft ten alle tijde verantwoordelijk voor de kinderen maar kan gerust iets verderop genieten van een consumptie in een nabijgelegen bar. Ik bied wel begeleiding aan zodat alle materiaal correct wordt gebruikt en om de kinderen aan te zetten om iets uit te proberen.

 • benodigde oppervlakte bij circus : +/- 150 m2 (tent, aanhangwagen en speelruimte)
 • graag dicht bij bar of eetplaats; zo kunnen de ouders rustig verderop eten of drinken
 • te voorzien : aansluiting elektriciteit (wij voorzien zelf verlengkabel en verlichting)
 • duurtijd : maximum 5 uren per dag (start- en einduur overeen te komen met organisatie)
 • wij gaan gekleed in middeleeuwse kledij maar zijn duidelijk herkenbaar voor het publiek
 • ook ons materiaal is in de mate van het mogelijke aangepast aan middeleeuwse normen