reenactment

Reenactment betekent het naspelen van de geschiedenis. Mijn persoonlijke keuze is gevallen op de middeleeuwse tijden. Dit kan het middeleeuwse leven vanop het vasteland betreffen, maar ook het Schotse thema of de Viking-levensstijl spreekt me enorm aan.

Maar ook hier geldt het basisprincipe dat we er nog meer van houden dat de kinderen mogen kijken met hun handen ! Op reenactment-evenementen raken kinderen algauw uitgekeken op de standhouders, ze mogen niets aanraken omdat alles scherp, warm of gewoonweg te gevaarlijk is.
Wij werkten een concept uit waarbij de kinderen veel van de dingen die ze zien, zelf kunnen naspelen. Zo kunnen ze al op jonge leeftijd het reenacten een beetje ervaren. we hebben een smidse, een roofvogelstand, ze kunnen koken boven een houtvuur, de oudere kinderen mogen steenkappen, en ons pakket groeit nog elke keer.
Maar we dachten ook aan leuke foto-momenten. Naast een foto-bord waar ze hun hoofd gewoon door een plank steken is er ook een schandpaal op kinder-formaat. We organiseren ook een middeleeuws tafel-tafereel. En ook hier rijpen er nog steeds nieuwe ideeën.

Opgelet :
Het reenactment-aanbod bieden we enkel aan op reenactment evenementen omdat het nu eenmaal belangrijk is dat de kinderen eerst de zaken in het echt kunnen aanschouwen vooraleer ze ze zelf gaan naspelen. Dit concept bieden we dus niet aan als onderdeel van het gewone animatiepakket.

Omdat we met dit concept ook evenementen in het buitenland bezoeken, plaatsen we deze pagina in vier talen.